Services

Glassoorten

Veel huiseigenaren willen verduurzamen en Glashandel ’t Fean heeft al jaren ervaring met het plaatsen van duurzame ruiten, zoals ECLAZ ONE, HR++ isolatieglas, HR+++ (Triple Glas) Veiligheidsglas, Gelaagd Glas, Glas-in-lood  en vele anderen. Als u uw ruit wil vervangen zal het u ongetwijfeld opgevallen zijn hoeveel soorten er te verkrijgen zijn. Op deze pagina geven we een beetje meer uitleg over de soorten glas. Natuurlijk begrijpen wij dat u dan alsnog door de bomen het bos niet meer ziet daarom helpt Glashandel ’t Fean u graag! 

Floatglas

De meeste soorten ramen worden geproduceerd met behulp van floatglas. Floatglas vormt de basis van verschillende glassoorten, zoals enkel- ,dubbel- en isolatieglas.

Mat glas / Figuurglas

Een mat raam is troebel, waardoor er wel voldoende lichtval in huis is, maar geen overlast van pottenkijkers. Een goed voorbeeld hiervan is een gezandstraald ruit, door deze techniek wordt de glasplaat ondoorzichtbaar. Figuurglas zijn er in vele soorten en kleuren die ook voor meer privacy zorgen maar niet ten koste van de lichtinval. Dus wilt u wat meer privacy en minder inkijk dan is figuurglas en/of mat glas een goede optie. Wij hebben vele stukjes monsterglas  waar u uit kunt kiezen.

Draadglas

Draadglas is een glassoort waarin een raster van metaaldraden is geweven.Deze metaaldraden zorgen ervoor dat bij breuk de glasscherven bijelkaar worden gehouden. Draadglas wordt in verschillende soorten en maten geleverd. Zo kan het in blanke of gekleurde vorm en/of figuurglas besteld worden.

Gelaagd Glas

Een gelaagd raam bestaat uit twee verschillende glasplaten met een speciale folie ertussen. Tijdens de productie worden de folie en glasplaten samen gesmolten. Het resultaat is een ruit wat niet zomaar kapot te krijgen is.

Gehard Glas

Een bekende soort veiligheidsglas is gehard glas. Een gehard raam is keihard, en werkt daardoor inbraakwerend. De functie van gehard glas is tweedelig : mocht de glasplaat toch kapot vallen, dan breekt het in duizenden kleine , gladde stukjes.

Glas-in-Lood

Glas-in-lood bestaat uit sierglas, dat door middel van stripjes lood met elkaar verbonden wordt. Dit is al een eeuwen oude techniek, die vroeger gebruikt werd omdat grote raampanelen produceren toen nog niet mogelijk was. meer informatie over glas-en-lood via deze link  Meer glas-in-lood

Brandwerend Glas

Brandwerend glas wordt vaak toegepast in bedrijfspanden. Brandwerend glas zorgt ervoor dat u bij brand het gebouw snel en veilig kunt verlaten voordat de vlammen overslaan naar andere ruimtes. Er zijn 3 groepen brandwerend glas;

  1. Vlamdicht. Kwaliteit E
  2. Reflecteert de hitte met beperkte warmtestraling. kwaliteit EW
  3. Deze glassoort is volledig brandwerend en houdt hitte tegen tot wel 140 graden. kwaliteit EI

Isolerende beglazing soorten

We onderscheiden de volgende varianten HR Glas;

  1. standaard dubbel glas
  2. HR Glas 
  3. HR+ Glas 
  4. HR++ Glas 1.1
  5. HR++ ZERO 1.0 (ECLAZ ONE)
  6. HR+++ (Triple) Glas

Zonwerend Glas

Zonwerende beglazing heeft  reflecterende eigenschappen waardoor u minder last heeft van felle zonnestralen. Een zonwerend raam laat wel het licht door, maar houd de warmte tegen. Een voordeel is dat dit uw energiekosten flink omlaag brengt daar waar in de winter geen warmte verlies meer is.